Sporting CP pakt belangrijke punten in poule van Ajax

Bart van der Wijst • 22:46, 19-10-2021 / Laatste Update: 21:17, 13-12-2023

Sporting CP heeft in Istanbul tegen Besiktas belangrijke punten gepakt in de Champions League. De ploeg van Rúben Amorim verloor van Ajax (1-5) en Borussia Dortmund (0-1) en stond dus voorafgaand aan de wedstrijd troosteloos onderaan. Die plek dragen ze nu over aan Besiktas, dat met 4-1 aan de kant werd geschoven.

Het was een spectaculaire wedstrijd in Vodafone Park, met name in de 1e helft. Sporting CP kwam door aanvoerder Sebastián Coates op voorsprong, Cyle Larin maakte niet gek veel later alweer gelijk. Toch kon de thuisploeg niet lang genieten van die stand, want Coates kopte de Portugezen nog geen 5 minuten later alweer op voorsprong.

Na benutte penalty van Pablo Sarabia leek de zege van Sporting CP al binnen, maar Besiktas scoorde nog in de blessuretijd. Helaas voor de Turken werd de goal vanwege buitenspel afgekeurd.

Paulinho lat, paal en goal!

Na de thee was Sporting CP heer en meester, maar ze vergaten de score lange tijd te vergroten. Paulinho had met name pech. De spits raakte eerst de paal en vervolgens de lat. Gelukkig voor hem kwam hij alsnog op het scorebord door in de 89e minuut met een bekeken schot te scoren.

Door de zege klimt Sporting CP een plekje in Groep C, ze hebben nu 3 punten uit 3 wedstrijden. Koplopers Ajax en Borussia Dortmund (beide 6 punten) komen later in actie.