Sprookje is voorbij: Birmingham City gooit Wayne Rooney na 15 potjes alweer op straat
i

Pro Shots

Sprookje is voorbij: Birmingham City gooit Wayne Rooney na 15 potjes alweer op straat

Yvo van Dorst • 13:19, 02-01-2024 / Laatste Update: 17:03, 05-01-2024

Birmingham City heeft Wayne Rooney ontslagen als trainer. Het Engelse voetbalicoon was pas 15 wedstrijden werkzaam bij de club uit het Championship, maar hielp de ploeg in verval. Onder zijn bewind zakte Birmingham City van plek 6 naar plek 20 in de 2e divisie van Engeland.

"Helaas is onze tijd met Wayne Rooney niet zo gelopen als we hadden verwacht en daarom hebben we besloten om uit elkaar te gaan", luidt het statement op de clubwebsite. "De zoektocht naar een nieuwe coach begint vanaf vandaag en we zullen de fans inlichten als we meer nieuws voor ze hebben."

Aanstelling

Op 11 oktober 2023 werd Rooney aangesteld als coach van Birmingham City. De Engelse club haalde de oud-spits van onder andere Manchester United weg bij het Amerikaanse DC United. Daarvoor was Rooney nog coach van Derby County in Engeland.

Vrije val

Onder het bewind van Rooney begon Rooney aan een vrije val in het Championship. De club zakte naar een 20e plaats op het 2e niveau van Engeland. In de tijd dat Rooney coach was pakte Birmingham City de minste punten (10), maakte de club de minste goals (30) en verloren ze het vaakst (9), van alle clubs in het Championship.