Spurs keihard aangepakt in Engeland na verlies bij Vitesse: 'Niet voor niets de B-garnituur, blijkbaar’
i

Getty

Spurs keihard aangepakt in Engeland na verlies bij Vitesse: 'Niet voor niets de B-garnituur, blijkbaar’

Sjors Tanis • 14:01, 22-10-2021 / Laatste Update: 16:57, 08-01-2024

De manier waarop het B-team van Tottenham Hotspur donderdagavond in de Conference League verloor bij Vitesse, heeft in Engeland tot felle kritiek geleid. Vooral de beslissing om de grote namen thuis te laten én de instelling van de spelers die daardoor juist een keer de kans kregen, zijn onderwerpen van gesprek.

Vitesse won donderdagavond in een volgepakt Stadion Gelredome met 1-0 van Spurs, door een heerlijke goal van Maximilian Wittek.

Afwezigheid toppers

Een knappe zege, ook al waren de Londenaren bepaald niet op volle kracht naar Arnhem gekomen. Alle elf spelers die afgelopen weekend nog in de basis stonden tegen Newcastle United (onder wie vedettes Hugo Lloris, Harry Kane, Lucas Moura, Pierre-Emile Højbjerg, Eric Dier, Heung-Min Son en Sergio Reguilón) waren niet eens mee afgereisd.

Check hier enkele reacties van Engelse media!

The Guardian

"De gok van manager Nuno Espirito Santo om alle grote namen thuis te laten, pakte totaal verkeerd uit. Vitesse verrast de 2e garnituur van Tottenham. Toen de 1-0 12 minuten voor tijd viel - met een briljante volley maakte Wittek het thuispubliek wild - was dat geen verrassing meer.”

BBC

Tottenham betaalt de prijs voor het thuislaten van de sterren, de zege van Vitesse was terecht. Ze kregen de beste kansen, dankzij Wittek werd de dominantie verzilverd. Enkele spelers kregen de kans om hun manager te imponeren, maar het team (met nog steeds gewoon negen internationals) kwam met een levenloos optreden. Aan de andere kant was Vitesse messcherp, luidruchtig aangevuurd door een 24.000-koppig publiek, het stadion was uitverkocht. Bij de winnende goal ontplofte het stadion, de spelers doken na het laatste fluitsignaal op elkaar.”

Kritiek oud-speler

Tegenover BT Sport  was Spurs-icoon Glenn Hoddle hard in zijn oordeel. "De jongens die vandaag mochten spelen, moeten eens goed in de spiegel kijken. Het was een test, en ze waren er niet klaar voor. De instelling was verkeerd, ze hebben simpelweg niet alles gegeven. Daar zullen ze wel spijt van gaan krijgen. Niemand heeft laten zien dat-ie eigenlijk in de basis wil staan. Zeer teleurstellend.” Zijn collega Chris Sutton sprak: "Dit is niet voor niets de B-garnituur, blijkbaar. Bergwijn, Alli: dat zijn ervaren en goede spelers. Maar zij hebben er niet voor gezorgd dat Nuno niet meer om ze heen kan.”