Staat Liverpool te koop? Eigenaar FSG: 'Wij blijven ons volledig inzetten voor de club'
i

Getty Images

Staat Liverpool te koop? Eigenaar FSG: 'Wij blijven ons volledig inzetten voor de club'

Bart van der Wijst • 17:56, 07-11-2022 / Laatste Update: 23:47, 11-12-2023

Fenway Sports Group (FSG) heeft gereageerd op de geruchten dat Liverpool te koop staat. The Athletic meldde dat er na 12 jaar mogelijk een nieuwe eigenaar komt op Anfield, omdat FSG van de club af wil. In een officieel statement zegt FSG dat ze zich blijven inzetten voor de club.

FSG, dat verder ook eigenaar is van Boston Red Sox (MLB), werd in oktober 2010 de baas bij Liverpool, nadat het eerder bij Fulham de baas was. Topman John W. Henry regelt de zaakjes op Anfield.

Liverpool zette na de komst van FSG de weg naar boven weer in. In die tijd kwam Jürgen Klopp naar de club en werden spelers als Virgil van Dijk en Mo Salah gehaald. Dat leverde uiteindelijk een kampioenschap op en ook werd de Champions League gewonnen. FSG is ook verantwoordelijk voor de renovatie van Anfield.

Statement

FSG reageerde als volgt op de geruchten: 'Wij hebben regelmatig belangstelling ontvangen van derden die aandeelhouders in Liverpool willen worden. FSG heeft eerder gezegd dat we onder de juiste voorwaarden nieuwe aandeelhouders zouden overwegen als het in het belang van Liverpool als club was. FSG blijft zich volledig inzetten voor het succes van Liverpool, zowel op als naast het veld.'