Stadion ADO Den Haag ligt nog in de kreukels: wedstrijd tegen Telstar afgelast
i

Pro Shots

Stadion ADO Den Haag ligt nog in de kreukels: wedstrijd tegen Telstar afgelast

Eimert Pruis • 20:45, 23-02-2022 / Laatste Update: 02:21, 12-12-2023

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en Telstar, die vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie zou worden gespeeld, is uitgesteld. Een deel van het dak van het Cars Jeans Stadion raakte afgelopen vrijdag zwaar beschadigd door storm Eunice. Vooralsnog is de situatie onvoldoende hersteld om te kunnen spelen.

De wedstrijd vindt nu plaats op maandag 21 maart (20.00 uur).

'Volgende thuiswedstrijd gaat hopelijk wel door'

ADO Den Haag zegt er samen met de gemeente Den Haag aan te werken om het stadion in elk geval vóór de eerstvolgende thuiswedstrijd speelklaar en veilig te krijgen voor alle aanwezigen. Dat volgende duel is op vrijdag 11 maart tegen Jong PSV.

De gemeente zegt optimistisch te zijn. "Uit de eerste bevindingen van het onderzoek blijkt dat er een aantal veiligheidsmaatregelen genomen moet worden, voordat het stadion vrijgegeven kan worden door de gemeente. Alles wijst erop dat deze werkzaamheden ruim vóór de volgende thuiswedstrijd van vrijdag 11 maart afgerond zijn."

'Jammer'

Wethouder Mulder zegt in een verklaring: "Het is natuurlijk jammer dat de wedstrijd van komende vrijdag moet worden verplaatst. Iedereen snakt naar een wedstrijdbezoek nu de coronamaatregelen zijn opgeheven. Gelukkig is de verwachting dat de wedstrijd op 11 maart doorgaat en veilig is voor alle bezoekers, spelers en aanwezigen in het stadion."

De gemeente voegt er aan toe als verhuurder voor het onderzoek "externe partijen" te hebben ingehuurd om te kijken naar de veiligheid van de dakconstructie en de los gewaaide panelen.