Stand groep B: dit staat er op het spel bij Griekenland - Nederland
i

ANP

Stand groep B: dit staat er op het spel bij Griekenland - Nederland

Robert Hüsken • 10:33, 16-10-2023 / Laatste Update: 18:28, 04-01-2024

Het Nederlands voetbalelftal speelt vanavond op bezoek bij Griekenland. Een mega belangrijke wedstrijd in groep B van de EK-kwalificatie. Maar waarom eigenlijk? Wat staat er op het spel voor Oranje? Dit is de stand van het Nederlands elftal in de kwalificatie.

Stand Nederlands elftal

1. Frankrijk 6-18

2. Griekenland 6-12

3. Nederland 5-9

4. Ierland 6-3

5. Gibraltar 5-0

Let op: onderling resultaat telt

We hebben het doelsaldo hier niet genoemd, omdat dat (voorlopig) niet aan de orde is. Het onderling resultaat zal in eerste instantie de doorslag geven bij een gelijke stand in deze UEFA EK-kwalificatie. Nederland won eerder thuis met 3-0 van Griekenland.

Hoe zit het vanavond?

Dat betekent dat het vanavond duidelijk is voor Nederland: niet verliezen. En al helemaal niet met meer dan 3 doelpunten verschil verliezen. Als Nederland vanavond namelijk verliest van Griekenland, komen de Grieken op 15 punten. Nederland blijft op 9 en moet daarna van van Ierland én Gibraltar winnen om ook op 15 punten te kunnen komen. Griekenland moet na vanavond nog maar 1 wedstrijd spelen, thuis tegen Frankrijk. Een punt zou dan dus voor de Grieken voldoende zijn voor kwalificatie voor het EK in 2024. Nederland moet in dat geval naar de play-offs.

Als Nederland vanavond gelijkspeelt of wint, dan heeft Oranje het volledig in eigen hand tegen Ierland en Gibraltar. Want: gelijk eindigen met Griekenland betekent dat we dan op onderling resultaat boven ze eindigen.

Programma Griekenland

Griekenland - Nederland (20.45u)

Griekenland - Frankrijk (21 november)

Programma Nederlands elftal

Griekenland - Nederland (20.45u)

Nederland - Ierland (18 november)

Gibraltar - Nederland (21 november)