🎥 | Stank voor dank? KNVB zwaait Nicky Siebert na 23 jaar uit: 'Belletje van 2 minuten'

Trevor Wagener • 17:29, 05-02-2021 / Laatste Update: 04:19, 07-01-2024

Nicky Siebert nam vorige week na 23 jaar trouwe dienst als assistent scheidsrechter in het betaalde voetbal afscheid als arbiter van de KNVB. Hoe de bond hem vervolgens uitzwaaide, is ronduit bizar.

Siebert deed bij Humberto Tan zijn verhaal. Op zaterdag had hij zijn laatste wedstrijd. "Die dag kreeg ik een appje van 'zullen we van de week even bellen?'", aldus Siebert. "Maar op zaterdag, dát is de laatste dag. Dan moet je het aandacht geven."

Niks gehoord...

De man was hevig geëmotioneerd toen voor hem het laatste fluitsignaal klonk. Logisch, na een kwart eeuw ploeteren en alles geven voor het scheidskorps. "Op de dag van mijn laatste wedstrijd hadden ze kunnen bellen. Zeggen van 'succes, bedankt, maak er wat mooi was van', zoiets?" Tan reageerde verbaasd en het werd nog erger.

"Dinsdag sprak ik met scheidsbaas Dick van Egmond, na alle tussenposes van stilte. Dat duurde 2 minuten. Dat snijdt door je hard heen." Op de dag van de laatste wedstrijd, na 23 jaar, voelde dit ook als stank voor dank. "Ik heb er met Eric Gudde over gesproken, maar ik denk dat het een stukje inleving is in de mensen met wie je werkt."

Houdoe en ...

Tan vroeg Siebert of de KNVB dat wel op orde heeft. "Ik ben manager handhaving toezicht, samen met een collega werken wij met 80 man. Niks is belangrijker dan het team, zeggen wij. Als wij weg moeten omdat het team beter functioneert, dan is dat zo. Tegen de KNVB zou ik willen zeggen: 'trek de lijn door'," aldus Siebert cynisch, die ook zei dat hij denkt dat er over enkele jaren nog niks veranderd zal zijn.