Deze aanvaller (30) kapt er na 130 Eredivisie-duels mee: 'Helemaal klaar met de voetbalwereld'
i

ProShots

Deze aanvaller (30) kapt er na 130 Eredivisie-duels mee: 'Helemaal klaar met de voetbalwereld'

Marcel Roes • 22:04, 29-03-2023 / Laatste Update: 02:42, 12-12-2023

Stanley Elbers is gestopt met voetbal. Dat vertelt de 30-jarige Leidenaar aan Omroep West. Terwijl velen dromen van een doorbraak in het profvoetbal, is de aanvaller "het wereldje" helemaal zat.

Elbers kwam uit voor ADO Den Haag, Helmond Sport, Excelsior, PEC Zwolle en het Roemeense FC Hermannstadt. Hij speelde 130 duels in de Eredivisie, blijkt uit het overzicht op Transfermarkt. Daar komt er dus geen 131e bij.

Neppe dingen in de voetbalwereld

Aanbiedingen kreeg hij wel, vertelt hij. "Ik heb alles afgewezen, omdat ik echt helemaal klaar ben met de voetbalwereld. Er zijn veel spelletjes en neppe dingen. Als je het goed doet loopt iedereen met je weg, maar verder heeft het hele wereldje mij nooit getrokken."

Niet veel doen

Hij woont in Indonesië, waar hij bleef plakken nadat hij op vakantie ging om zijn zus te bezoeken. En verder?

"Op dit moment doe ik niet veel. Ik ga naar het strand en breng veel tijd door met mijn familie hier. Ik werk nu ook niet, al heb ik wel plannen om iets op Bali te gaan doen."

Inkomsten

Zijn geld heeft hij slim belegd: "In Nederland heb ik vastgoed waar ik mijn inkomsten uit haal. Zo iets wil ik op Bali ook gaan doen. Villa's bouwen en verhuren of iets in die trant."