Statement Onana na vertrek bij Kameroen: 'Ik heb me altijd goed gedragen'
i

Getty Images

Statement Onana na vertrek bij Kameroen: 'Ik heb me altijd goed gedragen'

Jeroen Rooseboom • 14:54, 29-11-2022 / Laatste Update: 08:39, 12-12-2023

André Onana zorgde maandag voor een grote verrassing door plotseling te vertrekken bij de nationale ploeg van Kameroen. De oud-Ajacied lag in de clinch met de bondscoach en besloot zijn spullen te pakken. In een statement op Instagram zegt hij dat alles vooral niet zijn schuld is.

De bondscoach van het Afrikaanse land, Rigobert Song, liet de doelman buiten de selectie voor het duel met Servië vanwege 'disciplinaire redenen'. De Kameroense voetbalbond stond volledig achter Song en zei dat ze "discipline, solidariteit, saamhorigheid en sociale cohesie binnen het nationale team" willen. Daarop was Onana zo boos dat hij zijn koffers heeft gepakt en is vertrokken.

'Geen wil aan de andere kant'

Nu heeft de doelman van Inter zelf gereageerd op het incident via zijn Instagram Stories. Hij zegt onder andere: "Maandag mocht ik niet het veld op om mijn land te helpen zoals ik altijd doe om het team te helpen onze doelen te bereiken. Ik heb me altijd op een goede manier gedragen om het team te leiden naar succes." En: "Ik heb veel moeite en energie gestoken in het vinden van een oplossing, maar er is geen wil aan de andere kant."

Verder wenst hij zijn teamgenoten (en niet ook de staf) succes voor de rest van het toernooi. "Spelen voor Kameroen is altijd een privilege geweest." Transferspecialist Fabrizio Romano weet te melden dat Onana naar Parijs is gevlogen. Lees het hele statement hieronder!