Statistieken: twaalf schoten op doel voor Go Ahead Eagles en maar zes voor Ajax
i

Pro Shots

Statistieken: twaalf schoten op doel voor Go Ahead Eagles en maar zes voor Ajax

09:21, 15-01-2024 / Laatste Update: 14:06, 15-01-2024

Go Ahead Eagles was zondag de betere partij tegen Ajax. ESPN-analist Kenneth Perez vond zelfs dat de Deventenaren altijd 'van dit soort tegenstanders' moeten winnen. Toch ging Go Ahead op eigen veld met 3-2 onderuit tegen Ajax. En dat terwijl de statistieken in het voordeel spraken van de Eagles.

De thuisploeg liet het balbezit aan Ajax. De Amsterdammers hadden 61% balbezit, maar wisten daar niet veel mee te doen. Uiteindelijk kwam Ajax tot zes schoten op doel, wat 2,09 aan expected goals opleverde. Brian Brobbey, Benjamin Tahirovic en Devyne Rensch schoten beter richting de goal dan vanuit die hoek en afstand werd verwacht.

Onder vuur genomen

Tegenover die zes schoten op doel van Ajax stonden twaalf schoten op doel van Go Ahead. De Deventaren schoten in totaal zelfs 24 keer. Het leverde een totaal van 2,87 expected goals op. Dat Ajax maar twee goals tegen kreeg, is te danken aan keeper Diant Ramaj. Nog nooit plukte een doelman van Ajax zoveel ballen uit de hoek als de Duitser afgelopen zondag: tien stuks. Tenminste: sinds die bepaalde statistiek wordt bijgehouden.

Ramaj werd dan ook verkozen tot Man of the Match. Na de wedstrijd zei hij bij ESPN: "Natuurlijk had de tegenstander grote kansen, maar vandaag was een goede wedstrijd van me, ik heb het team kunnen helpen."