Stem! Heitinga begint met puzzelen: hoe moet Ajax aantreden tegen Feyenoord?
i

Pro Shots

Stem! Heitinga begint met puzzelen: hoe moet Ajax aantreden tegen Feyenoord?

Brian Vesseur • 20:10, 02-04-2023 / Laatste Update: 05:04, 08-01-2024

Het was érg taai voor de Ajax-fans op zondagmiddag. Ajax kwam niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen Go Ahead Eagles, terwijl concurrent en koploper Feyenoord won van Sparta. Komende woensdag staan de 2 tegenover elkaar in de halve finale van de KNVB-beker. Door het gelijkspel moet er misschien iets veranderen in de opstelling van Ajax. En jij mag bepalen wat!

Zondag stond Youri Baas linksback en was Brian Brobbey de spits, bij afwezigheid van Steven Bergwijn. Aanvoerder Dusan Tadic verhuisde om die reden naar de linkervleugel. Na afloop van de wedstrijd tegen de Deventenaren werd de roep om Edson Alvarez op het middenveld een stuk groter.

Komende woensdag lijkt er dus iets anders te moeten gebeuren, als het kans wil maken tegen Eredivisie-koploper Feyenoord. Pas geleden verloor Ajax nog in eigen huis van de Rotterdammers: 3-2.

Opstelling Ajax

De keeper is met Geronimo Rulli wel duidelijk. Maar waar zet je Alvarez? Wie kies je als linksback? En wie wint de strijd op het middenveld? Trainer John Heitinga heeft flinke keuzes te maken!

Let op: Alvarez staat tussen de verdedigers en de middenvelders. Hetzelfde geldt voor Mohammed Kudus en Steven Berghuis bij de middenvelders en de aanvallers.

[poll id="2913"]

[poll id="2915"]

[poll id="2917"]