STEM: moet er in Nederland ook gevoetbald worden tijdens de feestdagen?
i

Getty Images

STEM: moet er in Nederland ook gevoetbald worden tijdens de feestdagen?

Jeroen Rooseboom • 14:07, 26-12-2022 / Laatste Update: 10:16, 07-01-2024

Het is weer 2e kerstdag en dat betekent dat we ons weer kunnen opmaken voor die fijne, Engelse traditie: voetbal op Boxing Day! Ook in België wordt er gevoetbald en daardoor rijst steeds vaker de vraag in Nederland: moeten wij dat ook niet gewoon doen?

De laatste keer dat er in Nederland gevoetbald werd tijdens de kerstdagen was in het seizoen 2008/09: toen trad NAC in De Kuip aan tegen het Feyenoord van Giovanni van Bronckhorst, Georginio Wijnaldum, Leroy Fey en Roy Makaay. Die wedstrijd eindigde in 3-1 voor de Rotterdammers.

Lees ook: Dit is het programma in de Premier League op Boxing Day, met Tottenham, Liverpool en Arsenal

Groot succes

Tijdens de rest van de week tussen kerst en oud en nieuw werd er een complete Eredivisie-speelronde afgewerkt. Maar waarom werd het daarna niet meer in die week georganiseerd? Het was te ingrijpend in het privéleven van de spelers, vonden de trainers. "Onbegrijpelijk", zei toenmalig eredivisie-directeur Chris Woerts daarover. De feestelijke speelronde was namelijk wel een succes: de stadions zaten ramvol.

Daarom is onze vraag aan jullie: moeten er in Nederland ook gevoetbald worden tijdens de feestdagen? Stem in de poll hieronder!

[poll id="2835"]