Stem! Welke Oranje-speler zie jij het liefst uit de basis verdwijnen?
i

Pro Shots

Stem! Welke Oranje-speler zie jij het liefst uit de basis verdwijnen?

Brian Vesseur • 20:31, 29-11-2022 / Laatste Update: 23:20, 11-12-2023

De groepsfase van het Nederlands elftal op het WK 2022 zit erop. Hoewel het spel 3 potjes niet top was, eindigt Nederland met 7 punten bovenaan in Groep A. Toch zijn de 17 miljoen bondscoaches in Nederland niet tevreden. Wie van de huidige basisspelers moet er volgens jou echt uit in de achtste finale?

Aankomende zaterdag staat de achtste finale op het programma, om 16.00 uur. Nederland neemt het op tegen de nummer 2 uit Groep B. Hier check je in welk stadion de wedstrijd plaatsvindt.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Ecuador stonden Memphis Depay en Marten de Roon in de basiself van Oranje. Memphis kon eindelijk meer dan een helft maken (hij speelde uiteindelijk 65 minuten), terwijl De Roon de voorkeur kreeg boven Teun Koopmeiners en Steven Berghuis. Voor de rest zagen we de gebruikelijke spelers, zoals hieronder in de poll te zien is.

In die poll krijg je de mogelijkheid om 1 basisspeler te 'elimineren' voor de komende wedstrijd.

[poll id="2769"]

Spelers zonder minuten

Er zijn ook een aantal spelers die nog geen enkele minuut speelden op dit WK 2022. Een goed voorbeeld daarvan is Xavi Simons: half Nederland wil hem in de basis zien, maar de aanvallende middenvelder van PSV speelde nog geen minuut op dit WK. Sterker nog: hij moet zijn interlanddebuut nog maken.

#NEDQAT Totaal geen beleving bij de staf en bij de spelers. Ik krijg het gevoel dat ze liever naar huis gaan. Zo inspiratieloos een WK spelen. Zo slap. Zo slecht. Er is totaal geen beleving.#WK2022 #oranjewinter #Oranje @OnsOranje #WorldcupQatar2022 #KNVB

— Uit Dager (@uitdagen) November 29, 2022