Stem! Welke verrassingen verdienen een plekje in de voorselectie van Ronald Koeman?
i

Getty Images

Stem! Welke verrassingen verdienen een plekje in de voorselectie van Ronald Koeman?

Brian Vesseur • 17:31, 27-02-2023 / Laatste Update: 09:07, 12-12-2023

Het tijdperk van Louis van Gaal als bondscoach van Oranje zit erop en Ronald Koeman neemt het stokje weer over. Als het goed is, maakt hij vrijdag zijn 1e voorselectie bekend. We mogen best rekenen op wat verrassingen, want na het WK 2022 doen een paar spelers het verrassend goed.

In de regel wordt de voorselectie 3 weken voor de 1e wedstrijd bekendgemaakt op een vrijdag. Dat zou komende vrijdag, 3 maart, zijn. Op 24 maart speelt Nederland tegen Frankrijk voor de EK-kwalificatie, 3 dagen later neemt Oranje het op tegen Gibraltar.

Wat te denken van Mats Wieffer en Quinten Timber, die heersen op het middenveld van Feyenoord? Of een stukje over de grens, waar Toulouse-spelers Branco van den Boomen en Thijs Dallinga wekelijks bij de beste spelers in de Ligue 1 horen? In Engeland krijgt Crysencio Summerville steeds vaker de kans bij Leeds United, terwijl teamgenoot Pascal Struijk ook nog altijd op een plekje in Oranje hoopt.

Stemmen!

We zetten een aantal spelers op een rijtje en de 3 spelers die volgens jou het meest een plek in Oranje verdienen, mag je aanvinken. Wordt het bijvoorbeeld niet eens tijd voor Sven Botman, die zondag nog in de finale van de League Cup stond met Newcastle United?

[poll id="2881"]