Sterkhouders Brighton lopen paar dagen voor duel met Ajax ernstige blessures op

Bart van der Wijst • 20:13, 21-10-2023 / Laatste Update: 04:07, 06-01-2024

Manchester City heeft Ajax het goede voorbeeld gegeven hoe je Brighton moet verslaan. De regerend kampioen won met 2-1 in eigen huis. Ajax speelt aanstaande donderdag in de Europa League tegen de ploeg van Roberto De Zerbi, die Solly March naar alle waarschijnlijkheid moet missen.

In blessuretijd raakte de middenvelder geblesseerd. Per brancard en in tranen verliet hij het veld. Jean-Paul van Hecke was zijn vervanger. Voor rust viel ook Danny Welbeck al uit met een hamstringblessure.

Beating Brighton 101

Manchester City scoorden via de spitsen Julián Álvarez en Erling Haaland. Met name voor rust was Brighton de speelbal van ManCity. Na het inbrengen van Joël Veltman in de rust kwam Brighton er gevaarlijker uit. Terwijl Álvarez de kans op 3-0 miste, maakte Ansu Fati er aan de andere kant 2-1 van.

Daardoor werd het nog een spannende slotfase voor de regerend kampioen, waar Manuel Akanji nog rood pakte. De corners en vrije trappen die Brighton kreeg werden niet meer gevaarlijk. Dus kunnen de video-analisten van Ajax aan de slag. Manchester City toonde zaterdagmiddag hoe je Brighton verslaat. Lukt dat de Amsterdammers ook?