Steven Berghuis trekt aan de bel: 'We hebben een serieus probleem in Nederland'
i

ANP

Steven Berghuis trekt aan de bel: 'We hebben een serieus probleem in Nederland'

Yvo van Dorst • 14:08, 29-07-2023 / Laatste Update: 22:57, 11-12-2023

Steven Berghuis vindt het genoeg geweest wat betreft incidenten met fans in het Nederlands voetbal. De middenvelder van Ajax is het kotsbeu dat er telkens problemen zijn. Berghuis was vorig jaar zelf het middelpunt van zo'n incident, toen hij een supporter van FC Twente sloeg.

"De situatie is echt zorgelijk", luidt Berghuis de noodklok in gesprek met AT5. "Hetgeen wat je over je heen moet laten gaan. Op de tribunes, ook als wij arriveren met de bus gaat het te ver. We hebben wel een serieus probleem in Nederland."

Schorsing

Berghuis mist zelf de eerste 3 wedstrijden van het seizoen, omdat hij vorig seizoen een fan van FC Twente sloeg na afloop van de wedstrijd. Zelf wil hij inhoudelijk niet te veel kwijt over de zaak, maar spijt heeft hij niet direct. "Aan de ene kant sta ik achter wat ik heb gedaan: tot hier en niet verder. Het houdt voor mij wel een keer op."

Voorbeeldfunctie

Toch beseft Berghuis ook dat hij een voorbeeld is voor veel kinderen. "Ik ben speler van Ajax en ik snap dat kinderen naar mij opkijken. Laat staan mijn eigen kinderen. Ik heb er aan de ene kant spijt van, maar aan de andere kant ook weer niet. Ik vind wel dat de KNVB er iets aan moet gaan doen."