Steven Berghuis ziet niet op tegen weerzien met PSV'ers bij Oranje: 'Het is niks persoonlijks'
i

Pro Shots

Steven Berghuis ziet niet op tegen weerzien met PSV'ers bij Oranje: 'Het is niks persoonlijks'

Joris Kaper • 14:03, 09-11-2022 / Laatste Update: 10:06, 12-12-2023

Ajax moet misschien nog bijkomen van de verloren topper tegen PSV, maar toch staat woensdag alweer het volgende duel op het programma. Om 20.00 uur wordt er in de Johan Cruijff Arena afgetrapt voor het inhaalduel met Vitesse. "De knop moet weer om", aldus Ajacied Steven Berghuis.

Het is Berghuis niet ontgaan dat het na afloop van Ajax - PSV (1-2) veel over de opstootjes ging op het veld. De spelers vlogen elkaar een paar keer aan, zelfs na het laatste fluitsignaal. Daarbij liet Berghuis zich ook niet onbetuigd. Op beelden is te zien dat de aanvaller onder meer met zijn vinger in een oog van een PSV'er prikt.

'Het ging misschien over de grens heen'

"Je komt voor elkaar op. Ik heb er niet zoveel moeite mee als het binnen de grenzen blijft, al ging het er misschien een beetje overheen", zo geeft hij toe. "Het is ook een beetje het moment. Je speelt tegen PSV, er zijn hoge verwachtingen en je wil niet verliezen. Dat is moeilijk uit te leggen aan mensen die dat niet meemaken op zo’n veld, maar anderen begrijpen het wel."

'Het komt vast wel ter sprake'

Berghuis ziet er dan ook niet tegen op om PSV'ers als Luuk de Jong en Cody Gakpo straks bij Oranje weer tegen te komen. "Nee, ik heb er niet met Cody en Luuk over geappt. Maar bij Oranje komt het vast wel ter sprake. Gewoon op een normale manier. Het is ook niks persoonlijks ofzo."