Steven Bergwijn somt redenen op waarom hij niet naar Saudi-Arabië gaat
i

Getty Images

Steven Bergwijn somt redenen op waarom hij niet naar Saudi-Arabië gaat

Bart van der Wijst • 00:28, 10-12-2023 / Laatste Update: 02:03, 05-01-2024

Steven Bergwijn stond zaterdagavond op het scoreformulier bij Ajax - Sparta (2-1). De aanvoerder van de Amsterdammers benutte net voor rust een penalty. Na afloop van de wedstrijd werd op de persconferentie gevraagd naar Bergwijns toekomstplannen.

De laatste tijd werd Bergwijn gelinkt aan een overstap naar Saudi-Arabië. Als het aan de speler zelf ligt, komt er geen transfer.

Redenen

"Ik heb een paar weken geleden al gezegd dat ik helemaal niet weg wil en ook niet weg hoef", reageerde Bergwijn op een vraag van Telegraaf-journalist Mike Verweij. "Ik heb hier mijn familie, mijn kinderen. Ik ben blij hier bij deze club, dus ik hoef niet weg."

Saudi-Arabië

De naam van Bergwijn zong rond bij Al-Ettifaq, waar ook collega-international Georginio Wijnaldum onder contract staat. Na PSV - Ajax zei Bergwijn over die geruchten dat de media bezig was met 'bommetjes gooien'.

De 26-jarige Bergwijn kwam in de zomer van 2022 terug bij Ajax, nadat hij er ook al op vroege leeftijd in de jeugd speelde. Een succes werd dat (nog) niet helemaal. Zijn contract loopt nog tot de zomer van 2027.

Steven Bergwijn werd gelinkt aan een winterse transfer naar Saoedi-Arabië, maar de aanvoerder van Ajax zegt er het volgende over🎙️#ajax #Bergwijn pic.twitter.com/wo1f9ivrWh

— Voetbal International (@VI_nl) December 9, 2023