Steward van PEC Zwolle zwaar mishandeld na weigeren 'fan' met stadionverbod
i

de Stentor

Steward van PEC Zwolle zwaar mishandeld na weigeren 'fan' met stadionverbod

Brian Vesseur • 19:51, 08-10-2023 / Laatste Update: 00:41, 09-01-2024

Een steward van PEC Zwolle is zwaar mishandeld, nadat hij een 'fan' met een stadionverbod verzocht om te vertrekken. Dat gebeurde bij de wedstrijd tegen Feyenoord. Er zijn 2 Zwollenaren aangehouden door de politie.

Meerdere personen met een stadionverbod vertrokken wel, nadat zij werden aangesproken. Op 1 persoon na, dus. Toen deze persoon daar nogmaals op werd aangesproken door een steward, sloeg de vlam in de pan. Meerdere personen hebben de steward ernstig mishandeld, verklaart de club.

Op de eigen website schrijft PEC: "Vanwege deze mishandeling nam de politie de leiding over en is er door de lokale driehoek besloten om de openbare orde te herstellen. Dat heeft onder andere geleid tot sluiting van enkele uitgangen na afloop van de wedstrijd en grote drukte in de omloop."

Reactie van de politie

En de politie schrijft: "We hebben 2 personen aangehouden, 2 mannen uit Zwolle van 29 en 59. Omdat we zeker wilden weten dat we de verdachten konden aanhouden, hebben we 1 uitgang tijdelijk dichtgedaan. Zodat ze uit de andere naar buiten zouden komen."