Stoelendans bij Studio Voetbal: dit is komende zondag de vervanger van Van Hooijdonk
i

Pro Shots

Stoelendans bij Studio Voetbal: dit is komende zondag de vervanger van Van Hooijdonk

Trevor Wagener • 16:23, 18-08-2023 / Laatste Update: 01:03, 12-12-2023

De tafelplaats van Pierre van Hooijdonk bij het NOS-televisieprogramma Studio Voetbal heeft een - voorlopig - nieuwe 'eigenaar'. Andries Jonker is zondag 1 van de aanwezige tafelgasten. De bondscoach van de Oranje Leeuwinnen vervangt Van Hooijdonk. De vrije trappen-koning van weleer komt voorlopig niet op de buis na zijn gedane - en inmiddels teruggenomen - uitspraken over Ajax-trainer Maurice Steijn.

Het is niet voor het eerst dat Jonker in het programma te zien zal zijn. Het zal deze fase wel voor het eerst als vaste tafelgast zijn. De andere 3 stoeltjes worden ingenomen door Arno Vermeulen en oud-profs Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart.

Zij behoren wel tot de 'vaste' Studio Voetbal-kern. Vrijdag kon een woordvoerder van NOS nog niet bevestigen of Jonker op lange termijn ook aan zal schuiven, nu Van Hooijdonk in de figuurlijke wachtkamer is geplaatst.

Pierre Steijn-saga

De oud-international beschuldigde Steijn, toen die laatste nog werkzaam was als hoofdtrainer van NAC, van 'duistere deals' bij de Bredase club, met 'bevriende zaakwaarnemers'. Hierop dreigde de oud-middenvelder van ADO Den Haag en NAC met een kort geding naar het Bredase clubicoon, waarna Van Hooijdonk alsnog sorry zei en zijn bewoordingen bijstelde.