Studio Voetbal pakt Paint erbij en geeft 'uitsluitsel' over mogelijk Ajax-doelpunt
Ajax wil al juichen, maar er is geen duidelijkheid of de bal over de lijn is geweest. © Pro Shots

22:31, 11-02-2024 / Laatste Update: 06:37, 12-02-2024

Dé bal bij sc Heerenveen tegen Ajax (3-2) was niet over de achterlijn. Dat is de conclusie van Studio Voetbal nadat ze wat hebben lopen tekenen met iets wat op Paint lijkt. "De bal is niet volledig over de lijn."

Aldus de woorden van presentator Sjoerd van Ramshorst. Bij het NOS-programma hadden ze een paar rode lijnen getrokken die de achterlijn moesten voorstellen en een zwart rondje om de bal gemaakt. Het zwarte rondje raakte een van de rode lijnen en dus werd een 'conclusie' getrokken.

De conclusie werd al vooraf beaamd door de studiogasten. Zo was Ibrahim Afellay met alles wat hij gezien had qua beelden niet overtuigd geraakt dat de bal in zijn geheel over de achterlijn was gerold. "Goede beslissing", klonk dus ook eensgestemd.

Volgens Studio Sport-chef Arno Vermeulen kon scheidsrechter Danny Makkelie ook niet anders doen dan geen doelpunt toekennen. De grensrechter vlagde niet en de beelden gaven geen uitsluitsel. De mogelijke 3-3 kwam niet en Ajax droop teleurgesteld af.

"Ik hoorde ook dat een camera was afgedekt waardoor er geen goede beelden waren", aldus Vermeulen. "Daarnaast was er geen doeltechnologie. Anders kun je gewoon makkelijk op je horloge checken of het een doelpunt was of niet."

Ajax onderuit in Heerenveen na cruciale VAR-beslissing, zat-ie of zat-ie niet?

11 februari 2024, 16:34

Ajax kwam al vroeg op achterstand op bezoek bij SC Heerenveen. Pelle van Amersfoort en Osame Sahraoui zetten de club uit Friesland in de eerste helft al op 2-0 voorsprong. Direct na het begin van de tweede helft scoorde Van Amersfoort ook de derde goal. Ajax leek nog terug te komen met een eigen goal van Pawel Brocniewicz en een goal van Chuba Akpom. In de slotfase werd met een VAR-moment de uitslag bepaald.