🎥 | Verrassing in Serie A: koploper AC Milan gaat in San Siro pijnlijk onderuit tegen Sassuolo

Eimert Pruis • 17:56, 28-11-2021 / Laatste Update: 16:45, 07-01-2024

AC Milan is koploper af in de Serie A. Notabene in het eigen San Siro verloren de Milanezen met 3-1 van Sassuolo.

Nummer 1 van de Serie A Napoli speelt zondagavond nog tegen Lazio. Internazionale is de stadgenoot nu tot 1 punt genaderd.

Milan kwam via Alessio Romagnoli nog wel op 1-0-voorsprong. Diezelfde Romagnoli trok ook een Sassuolo-aanvaller naar de grond en kreeg een kwartier voor tijd de rode kaart.

Bijna kopie

Toen stond het al 1-3. Gianluca Scamacca, een eigen doelpunt van Simon Kjaer en Domenico Berardi zorgden voor de ruime voorsprong voor Sassuolo. Vorig seizoen won Sassuolo ook al bij Milan (1-2), ook toen kwam Milan nog voor.

In de laatste fase van de 2e helft namen de frustraties toe bij de thuisploeg. Het was een wonder dat het bleef bij slechts 1 rode kaart. Check alle doelpunten onder dit bericht.

Geen Nederlanders in het veld bij Spezia-Bologna

Tegelijkertijd speelde Spezia en Bologna tegen elkaar in Stadio Alberto Picco. De wedstrijd was zonder Nederlandse inbreng. Bij Spezia mocht Jeroen Zoet weer de bank warmhouden en bij de Bolognesen bleven Mitchell Dijks en Sydney van Hooijdonk zitten. Jerdy Schouten zat op de tribune met een spierblessure. Vanaf de bank en de tribune zagen de Hollanders dat Marko Arnautovic in de 83e minuut de wedstrijd besliste vanaf 11 meter: 0-1.

De 1-0 van Romagnoli