Stuttgart rondt onderzoek af naar Sven Mislintat: 'Geen schade geleden'
i

ProShots

Stuttgart rondt onderzoek af naar Sven Mislintat: 'Geen schade geleden'

Joris Kaper • 09:57, 30-10-2023 / Laatste Update: 11:05, 07-01-2024

VfB Stuttgart gaat geen actie ondernemen tegen Sven Mislintat. De Duitse club deed onderzoek naar de eerder dit seizoen bij Ajax ontslagen directeur voetbalzaken. Voordat hij bij Ajax begon, was hij werkzaam bij de Duitse club. "Hij heeft niemand bij ons geïnformeerd over zijn zakelijke relaties", zegt directeur Alexander Wehrle van VfB Stuttgart tegen de Duitse pers. "Maar een rapport heeft uitgewezen dat we geen schade hebben geleden."

Mislintat was van 2019 tot 2022 sportief directeur bij VfB Stuttgart. De Duitser begon in de zomer van 2023 bij Ajax, maar die club ontsloeg de Duitser vorige maand na een gestaakt thuisduel met Feyenoord. Mislintat lag toen al onder een vergrootglas, omdat hij zaken heeft gedaan met een spelersmakelaarskantoor die dan weer aandelen had in een bedrijf waarvan Mislintat zelf ook aandeelhouder is.

Makelaarsperikelen

Via dat makelaarskantoor haalde Mislintat de Kroatische linksback Borna Sosa naar Amsterdam. De Duitser kreeg ook het verwijt dat hij verschillende aankopen van Ajax heeft gevraagd om van zaakwaarnemer te wisselen.

Onderzoek van Ajax

Ook Ajax doet momenteel onderzoek naar de werkwijze van Mislintat. Accountants- en adviesbureau KPMG onderzoekt momenteel de rol en belangen van Mislintat in verschillende transacties die hij deed tijdens zijn korte periode in Amsterdam. Stuttgart besloot naar aanleiding van dat nieuws ook onderzoek te doen naar de Duitser.