Supportersvereniging FC Groningen stuurt brief naar de club: weg met Fledderus
i

Pro Shots

Supportersvereniging FC Groningen stuurt brief naar de club: weg met Fledderus

Bart van der Wijst • 19:37, 29-01-2023 / Laatste Update: 07:19, 12-12-2023

FC Groningen bungelt onderaan in de Eredivisie en eigenlijk lijkt het op alle vlakken een puinhoopje. De supportersvereniging is dan ook bezorgd. Zij stuurden deze maand een brief naar de rvc van de club waarin stond dat ze klaar zijn met technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

De supportersvereniging vindt dat Fledderus (deels) verantwoordelijk is voor de malaise bij de club. Hij heeft ten slotte de selectie samengesteld. Ook de boycotten van RTV Noord en het niet geven van interviews worden benoemd.

Boze brief

'Een hele opsomming. Waardoor wij niet het vertrouwen hebben dat Fledderus nu wel de man moet zijn om miljoenen te investeren in spelers, waarvan we moeten hopen dat deze ons dan in de eredivisie houden. Maar als er niets gehaald wordt, hebben we ook een groot probleem, omdat de selectie gewoon niet goed genoeg is', schrijft de supportersvereniging onder meer.

'Wij willen nadrukkelijk niet op jullie stoel gaan zitten of op die van de directie. Beleid controleren en toetsen is aan jullie. Maar wij, als SV en veruit de meeste supporters, houden onze harten vast voor de sportieve toekomst van onze prachtige club.'