Supportersvereniging verwacht veel Feyenoorders in Rome: 'Kunnen er meer dan 1000 zijn'
i

EPA

Supportersvereniging verwacht veel Feyenoorders in Rome: 'Kunnen er meer dan 1000 zijn'

Brian Vesseur • 17:11, 17-04-2023 / Laatste Update: 04:54, 12-12-2023

De supporters van Feyenoord zijn donderdag niet welkom in het Stadio Olimpico, wanneer Feyenoord het opneemt tegen AS Roma. Toch verwacht de supportersvereniging, FSV De Feijenoorder, dat er een heel aantal supporters naar de Italiaanse hoofdstad afreizen.

Hoeveel weten ze niet precies. "Maar ik denk wel honderden en het kunnen er ook meer dan duizend zijn", zegt Carli Klijn van de fanclub tegen het AD. Feyenoord won het heenduel van de kwartfinale van de Europa League met 1-0 en wil het nu in Rome afmaken.

Rotzooi in 2015

Waarschijnlijk zijn de fans van Feyenoord niet welkom vanwege de rotzooi die zij in 2015 schopten in Rome. Destijds werd de Barcaccia-fontein beschadigd. Maar een echte reden heeft Rome nooit gegeven voor het weren van de Feyenoord-supporters. De UEFA droeg aan Feyenoord op om dan ook maar geen Roma-supporters in Rotterdam uit te nodigen.

Kosteloos geannuleerd

Klijn, van de supportersvereniging, heeft zijn reis naar Rome ook maar geannuleerd. "Dit was de laatste dag dat het nog kosteloos kon en ik vind dat je als supportersvereniging een verkeerd signaal afgeeft door toch te gaan. Maar het is wel erg jammer. Hopelijk komt er nog een halve finale."