Suriname gaat niet verder met Aron Winter en Henk ten Cate
i

Pro Shots / Stanley Gontha

Suriname gaat niet verder met Aron Winter en Henk ten Cate

Brian Vesseur • 17:19, 08-01-2024 / Laatste Update: 08:08, 15-01-2024

Aron Winter is geen bondscoach meer van Suriname. Hij werd in september 2022 vast aangesteld als vervanger van Stanley Menzo, nadat hij ook al even de interim-bondscoach was in oefenwedstrijden tegen Nicaragua en PEC Zwolle in Nederland. Ook Henk ten Cate moet vertrekken van de Surinaamse Voetbalbond (SVB).

Ten Cate schoof in mei van 2023 aan als assistent-bondscoach van Winter. Hij had altijd al beloofd nog eens de assistent van de oud-voetballer van onder andere Ajax te zijn. Winter en Ten Cate plaatsten zich niet voor de Copa América.

Suriname kon zich plaatsen voor het Zuid-Amerikaanse toernooi, door het goed te doen in de Nations League voor Midden-Amerika (CONCACAF). Natio werd derde in een poule met Jamaica, Honduras, Cuba, Haiti en Grenada. Alleen de top twee van elke poule ging door naar een knock-outfase.

Gold Cup

Eerder plaatste Suriname zich ook niet voor de Gold Cup van 2023. In 2021 plaatste Suriname zich onder leiding van Dean Gorré nog wel voor de Gold Cup. Gorré is momenteel de interim-trainer van Curaçao.

Spelersgroep

Suriname krijgt de beschikking over steeds meer Nederlandse-Surinamers, die toch voor Natio kiezen. De beste speler is Sheraldo Becker, die bij Union Berlin speelt. Ook spelers als Stefano Denswil, Sean Klaiber, Ridgeciano Haps, Warner Hahn en Jeredy Hilterman kozen in het verleden voor het Surinaams elftal.