Suriname in Nations League: Natio komt eindelijk weer in actie
i

Getty Images

Suriname in Nations League: Natio komt eindelijk weer in actie

Brian Vesseur • 18:26, 30-08-2023 / Laatste Update: 09:22, 12-12-2023

Suriname komt begin september eindelijk weer in actie. Deze zomer zagen we Natio 1 keer spelen toen de ploeg in de kwalificatie van de Gold Cup verloor van Puerto Rico. Komende maand speelt Suriname in de Nations League tegen Grenada en Cuba.

Door Brian Vesseur

Suriname in de Nations League

Allereerst staat de wedstrijd tegen Grenada op het programma, om 01.00 uur 's nachts op zaterdag 9 september (Nederlandse tijd). De wedstrijd daarna is op dinsdag 12 september om 22.00 uur (Nederlandse tijd) tegen Cuba.

Voorselectie

Bondscoach Aron Winter heeft de voorselectie al bekendgemaakt. Stefano Denswil kan zijn debuut maken voor Natio, evenals Luciano Slagveer.

Nations League

Suriname zit in de competitie bij de 'grote' landen in League A. Naast Cuba en Grenada zijn de tegenstanders: Haïti, Honduras en Jamaica. Volgens Transfermarkt.nl heeft Suriname ná Jamaica de meest waardevolle selectie van alle deelnemende landen.

In de vorige editie werd Suriname 3e (en laatste) in een poule met Jamaica en Mexico. Destijds pakte Natio 1 punt, tegen Jamaica. De huidige vorm van de Nations League ziet er anders uit.