Suriname verliest van het relatief hoog geplaatste Thailand in oefenduel

Brian Vesseur • 17:58, 27-03-2022 / Laatste Update: 07:13, 12-12-2023

Suriname heeft onder leiding van bondscoach Stanley Menzo een paar belangrijke doelen. 1 daarvan is in de top 100 komen van de FIFA-wereldranglijst. Zondag was dus een mooi meetmoment met Thailand, de nummer 112 van de wereld. Suriname staat zelf op de 140e plek.

Bij Natio debuteerden 4 nieuwe spelers. Yanic Wildschut en Leandro Kappel kregen een basisplek op de vleugels, NAC-spits Jeredy Hilterman viel na de rust in. Een paar minuten voor tijd mocht ook Calvin Mac-Intosh zijn 1e minuten voor Suriname maken. Joey Roggeveen (keeper van Jong Ajax) bleef op de bank. Hij moet nog even wachten op zijn debuut.

Thailand zorgde na 27 minuten voor het enige doelpunt van de wedstrijd: 1-0. Bordin Phala scoorde met een afstandsschot. Suriname kwam - zeker in de eerste helft - amper aan voetballen toe tegen Thailand.

Door de nederlaag komt Suriname in ieder geval niet dichter bij die 100e plek. Suriname had al 3 wedstrijden niet meer verloren. Het is ook de eerste nederlaag onder leiding van Menzo.