Sven Botman houdt net niet de nul bij winnend Lille, Strasbourg klimt naar plek 4 in Ligue 1

Eimert Pruis • 22:04, 19-01-2022 / Laatste Update: 03:53, 12-12-2023

Sven Botman heeft de boel achterin bij Lille weer niet dichtgehouden. Deze keer scoorde de Nederlandse verdediger ook niet, maar won Lille OSC wel eenvoudig van FC Lorient: 3-1. Strasbourg won met 2-0 bij Clermont en sprong naar de 4e plaats in Ligue 1.

Terug naar een Botman in vorm. De centrale verdediger waarin zo'n beetje heel Europa in geïnteresseerd is speelde een puike partij. Hij zag Isaac Lihadji na 10 minuten al scoren. Een eigen doelpunt van Moritz Jenz zorgde voor de snelle 2-0. Nog voor rust zette Reinildo Mandava (foto) de eindstand op het scorebord. Botman hield 90 minuten de 0, maar in de 93e minuut kreeg Lille toch nog een tegentreffer.

Gameiro scoort voor zijn jeugdliefde

De bij Strasbourg teruggekeerde Kevin Gameiro scoorde weer eens. De Franse spits die na omzwervingen via PSG, Sevilla, Atlético Madrid en Valencia weer terug is bij zijn jeugdliefde Strasbourg, scoorde vlak voor rust. Een eigen goal van Cedric Hountondji in de 77e minuut was voldoende voor de 3 punten.

Mooier nog is dat het zo verrassend goed presterende Strasbourg naar plek 4 in Ligue 1 klimt met 35 punten. Kampioen Lille heeft 3 punten minder en staat 8e. Montpellier verloor met 0-1 van Troyes en zakte met 31 punten naar plek 9.