Sven Botman scoort, maar verliest met Lille van vlammend PSG met opgeleefde Lionel Messi

Eimert Pruis • 23:35, 06-02-2022 / Laatste Update: 00:43, 12-12-2023

Paris Saint-Germain heeft de regerend kampioen in Frankijk Lille OSC voetballes gegeven. De club van verdediger Sven Botman, die ook scoorde, kent een dramaseizoen en PSG herstelt de orde weer in Ligue 1. Eindstand zondag: 1-5!

Ja in Lille werd het heel erg pijnlijk voor Botman en co. De verdediger had de voorsprong via oud-Roda JC-verdediger Danilo nog ongedaan gemaakt in de 28e minuut. Daarna leefde Lionel Messi op. De Argentijn is eindelijk hersteld van het coronavirus en wil zijn slechte statistieken in Ligue 1 snel verbeteren. Een assist op Presnel Kimpembe en een lekkere Messi-goal nog voor rust zorgden daarom voor de 1-3-ruststand.

Danilo doet het 2 keer

In de 2e helft liet ook de andere ster Kylian Mbappé zich zien met een doelpunt, maar niet voordat ene Danilo nog een doelpunt maken. Ongelooflijk dat hij in zijn tijd bij Roda vaak nog de lachers op de hand had.

Het bleef genieten in Lille, behalve dan voor de mensen op de tribune. Al genoten die stiekem ook wel van een als vanouds dribbelende Messi. Hopelijk is de kleine vlo eindelijk los.