Sven Botman voetbalde paar potjes met kapotte knie: 'Goede keuze om niet te opereren'
i

Getty Images

Sven Botman voetbalde paar potjes met kapotte knie: 'Goede keuze om niet te opereren'

Bart van der Wijst • 21:32, 01-01-2024 / Laatste Update: 20:05, 05-01-2024

Sven Botman is terug in het hart van de defensie bij Newcastle United. De Nederlandse centrale verdediger speelde een tijdje met een flinke knieblessure, die hij opliep tegen Brentford. Toch voetbalde Botman vrolijk verder. De Nederlander liet zijn knie toch maar nakijken en nam toen rust. Inmiddels is hij weer helemaal de oude.

Botman kwam nog in actie tegen AC Milan en Sheffield United. Vanaf eind september tot halverwege december ontbrak hij met zijn knieblessure.

Rust

"De scan liet zien dat er veel schade aan de knie was", zegt Botman bij Sky Sports. "Sommige specialisten zeiden dat mijn kruisband volledig was afgescheurd, anderen spraken dit op hun beurt weer tegen. Een operatie zou me negen maanden aan de kant gaan houden en om dat te voorkomen, heb ik mijn rust gepakt"

Botman is inmiddels alweer niet meer weg te denken uit de verdediging van Newcastle. "Het lijkt erop dat ik de goede keuze heb gemaakt door me niet te laten opereren, ik voel me weer als vanouds", aldus de Nederlandse verdediger.