Sven-Göran Eriksson, oud-trainer van Engeland: 'Heb op z'n best nog een jaar te leven'
i

Getty Images

Sven-Göran Eriksson, oud-trainer van Engeland: 'Heb op z'n best nog een jaar te leven'

Brian Vesseur • 10:31, 11-01-2024 / Laatste Update: 10:35, 15-01-2024

Het gaat al een tijd niet goed met de Zweedse coach Sven-Göran Eriksson. In een gesprek met het Zweedse radiostation P1 gaf hij aan alvleesklierkanker te hebben en niet lang meer te zullen leven. Eriksson, die onder meer bondscoach was van Engeland, is op dit moment 75 jaar oud.

Tegen P1 zei hij: "Iedereen weet dat ik een ziekte heb die niet goed is. Iedereen vermoedt dat het kanker is, en dat is ook zo. Maar ik moet vechten zolang ik kan."

'Hersenen voor de gek houden'

Eriksson kreeg ook de vraag hoelang hij volgens de doktoren nog te leven heeft. Daarop zei hij dat hij waarschijnlijk nog een jaar te leven heeft. "In het slechtste geval iets minder, of op zijn best misschien zelfs langer. Je kunt er niet helemaal zeker van zijn. Het is beter om er niet over na te denken."

De oud-coach is niet van plan om blind mee te gaan in de voorspelling van de doktoren. "Maar je kunt je hersenen voor de gek houden. Zie het positieve in de dingen, wentel je niet in tegenslagen, want dit is natuurlijk de grootste tegenslag, maar maak er iets goeds van."

Carrière

Eriksson was bondscoach van Mexico, Ivoorkust en Engeland en trainde clubs als Benfica, AS Roma, Fiorentina, Lazio, Manchester City en Leicester City. Hij begon zijn trainerscarrière in 1977.