Sven Mislintat doet belofte aan Ajax-fans: 'Jullie mogen wat verwachten'
i

ANP

Sven Mislintat doet belofte aan Ajax-fans: 'Jullie mogen wat verwachten'

Eimert Pruis • 19:31, 08-08-2023 / Laatste Update: 05:06, 12-12-2023

Sven Mislintat, directeur voetbalzaken van Ajax, heeft fans van de Amsterdammers meer nieuwe spelers beloofd. "Ja, we kunnen iets verwachten in de komende weken. Als je jongens met kwaliteit kwijtraakt, dan is het zaak om de selectie te versterken. Dat doen we continu", vertelde de Duitser op de open dag van de club.

De transferperiode duurt nog tot en met 31 augustus en Mislintat liet in gesprek met het clubkanaal weten druk te zijn met het vastleggen van meer spelers voor de selectie van trainer Maurice Steijn. "Het is ook lastig voor ons, omdat er veel interesse is van clubs uit de Premier League en andere competities. Het is ook moeilijk voor Maurice om te dealen met alle geruchten en alsmaar gefocust te blijven. Maar je kan er zeker van zijn dat we op 31 augustus ons werk hebben gedaan."

Transfers Ajax

Ajax voegde deze transferperiode al Carlos Forbs, Diant Ramaj, Benjamin Tahirovic, Jakov Medic en Branco van den Boomen aan de selectie toe. Daartegenover staat het vertrek van onder anderen Jurriën Timber, Dusan Tadic en Calvin Bassey. Edson Álvarez is bovendien bijna speler van West Ham United en Mohammed Kudus staat in de nadrukkelijke belangstelling van Brighton & Hove Albion.

Heracles thuis

Zaterdag opent de nummer 3 van het afgelopen Eredivisieseizoen de nieuwe jaargang met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.