Swingend PSV vergeet zichzelf te belonen, maar pakt wel een verdiend punt tegen Arsenal

Yvo van Dorst • 21:40, 12-12-2023 / Laatste Update: 18:26, 07-01-2024

Het is PSV niet gelukt om in eigen huis te winnen van Arsenal. De Eindhovenaren speelden een weergaloze eerste helft met veel kansen, maar alleen Eddie Nketiah wist namens Arsenal te scoren in de eerste helft. Yorbe Vertessen deed dit in het 2e bedrijf als enige, waardoor de eindstand 1-1 werd.

Peter Bosz speelde in een experimentele opstelling voor het duel met Arsenal. Onder andere Ismael Saibari, Ricardo Pepi, Malik Tillman, Armando Obispo, Mauro Junior en Patrick van Aanholt als middenvelder mochten aantreden vanaf de aftrap. Het duel maakte voor de stand in poule B sowieso niet meer uit. Arsenal gaat sowieso groepswinnaar en PSV als runner-up de loting van aanstaande maandag in. (Tekst gaat verder onder video)

Flitsend PSV

Het grote Arsenal was natuurlijk favoriet voor de eindzege, maar daar leek het in de eerste helft absoluut niet op. De Eindhovenaren waren in de eerste 45 minuten flitsend en geweldig aan het voetballen. Tillman was de uitblinker met een geweldige passing vanaf het middenveld. Nog geen een keer dit seizoen kreeg Arsenal zó veel kansen tegen in 1 helft (10 schoten), maar scoren lukte PSV helaas niet. (Tekst gaat verder onder video)

Snelle goals

Toch ging het voor rust nog wel mis aan de andere kant. Volledig tegen de verhoudingen in was het Eddie Nketiah die namens Arsenal de openingsgoal maakte. Na de onderbreking was die voorsprong echter al snel gedaan. Vertessen maakte weer een prachtige aanval van PSV nu wel af, waardoor het volledig terecht gelijk werd in Eindhoven. (Tekst gaat verder onder video)

Kranig geweerd

Uiteindelijk kreeg PSV na de gelijkmaker nog meer kansen, maar ook Arsenal liet zich een aantal keer zien. Zo werd de 1-2 uiteindelijk gemaakt door Gabriel, maar die stond gelukkig buitenspel. Het bleef 1-1 in het Philips Stadion, maar Bosz zal uitermate tevreden zijn en vertrouwen kunnen putten uit het spel van zijn ploeg tegen Arsenal.