Sydney van Hooijdonk kost papa Pierre duur etentje en oude club NAC 80k: 'Tóch trots'
i

Pro Shots

Sydney van Hooijdonk kost papa Pierre duur etentje en oude club NAC 80k: 'Tóch trots'

Trevor Wagener • 12:20, 08-02-2023 / Laatste Update: 21:09, 11-12-2023

Oud-profvoetballer Pierre van Hooijdonk en zoon Sydney stonden na afloop van het bekerduel tussen NAC Breda en SC Heerenveen (1-2) van dinsdagavond gezamenlijk voor de televisiecamera's. Hoewel de een de ander had doen verliezen, straalden ze allebei van geluk.

"Met mij is het goed", zei papa Pierre, tegenwoordig lid van de RVC van NAC Breda. "Het resultaat bevalt me niet, maar als vader glim ik van trots." Zoon Sydney, geboren in Breda en oud-spits van NAC was met 2 doelpunten hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de kwartfinaleplaats voor Heerenveen. Een ticket dat goed is voor 80.000 euro.

"Iedereen die ik ken in Breda keek er al sinds de loting naar uit", aldus de 23-jarige Sydney. "En dan zou het vandaag ook nog de verjaardag van mijn oma, de moeder van mijn vader zijn geweest. En dan maak ik 2 treffers en ben ik matchwinner, mooier kan het eigenlijk niet."

Fissa Van Hooijdonk

Genoeg redenen voor een familiefeest, zou je zeggen. "We gaan het hier nog wel over hebben, maar vanavond ga ik met de bus terug naar Heerenveen", vervolgde Sydney. "We moeten woensdagochtend trainen, dus het heeft niet veel zin om hier te blijven. Van slapen zal niet veel komen, want het is zo hectisch geweest de afgelopen dagen."

,,Zijn zusje en zijn moeder wilden dat Heerenveen zou winnen, ik sta er iets anders in", aldus Pierre van Hooijdonk. ,,Ik hoopte op 4-3 voor NAC, en dat hij dan drie keer zou scoren. Dat laatste had nog wel gekund, maar die vier treffers van NAC, dat zat er niet in.”

Etentje dokken

Vooraf hadden de 2 een dikke weddenschap afgesloten. De winnaar moest een lekker etentje betalen. "En ik was wat te euforisch vooraf", erkende Pierre eerlik. "Dus het wordt de Harbor Club in Rotterdam. Maar we doen alleen hoofdgerechtje", besloot hij breeduit lachend.