🎥  | Taalvirtuoos De Ligt legt even uit hoe hij Haaland gaat aanpakken: 'fokussiert bleiben'

Eimert Pruis • 10:30, 11-04-2023 / Laatste Update: 07:01, 08-01-2024

Matthijs de Ligt spreekt inmiddels een aardig woordje over de grens. De 23-jarige Oranje-international ontpopt zich inmiddels niet alleen als een van de beste centrale verdedigers ter wereld, hij is misschien ook wel de taalvirtuoos van voetballend Nederland. Zo legde hij bij de persconferentie van Bayern München even uit hoe hij Erling Haaland van Manchester City denkt af te stoppen. "Fokussiert bleiben", was zijn devies.

Na een half jaar Turijn sprak De Ligt al bijna vloeiend Italiaans en na ruime een half jaar Beieren is er op zijn Duits ook niets aan te merken. De talenknobbel van De Ligt is in topvorm. Check hier boven hoe De Ligt in het Duits uitlegt wat hij van City en Haaland vindt en hoe hij die denkt het beste te bestrijden.

'Topprestatie neerzetten'

We hebben even de kern voor je samengevat (in het Nederlands). "Haaland is een van de beste spitsen ter wereld en het is onze taak om hem af te stoppen. We moeten de verdediging goed organiseren en als team hem en City aanpakken. We moeten de hele wedstrijd als team geconcentreerd blijven en een topprestatie neerzetten."

De Ligt en Haaland in topvorm

Zowel De Ligt als Haaland zijn in topvorm. De Nederlandse verdediger blinkt uit achterin bij Bayern en scoort de laatste tijd ook veel. Zo beslist hij het duel met Mark Flekkens Freiburg door van grote afstand wonderschoon raak te schieten. Haaland heeft tot nu toe al 44 doelpunten gemaakt in alle competities. Dinsdagavond om 21.00 uur staan de 2 tegenover elkaar in Manchester voor de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Champions League.