Tahith Chong maakt met nutmeg openingsgoal voor Luton tegen Tottenham Hotspur
De goal van Chong. © Getty Images

17:27, 30-03-2024 / Laatste Update: 20:34, 30-03-2024

Tahith Chong maakte in de uitwedstrijd van Luton Town tegen Tottenham Hotspur de eerste goal van de wedstrijd. Al in de derde minuut kon de vrijstaande Nederlands-Curaçaose aanvaller de openingsgoal maken. Genoeg voor de zege bleek het niet.

Chong, die tot medio 2022 onder contract stond bij Manchester United, kreeg de bal na een counter van Ross Barkley. De 24-jarige aanvaller werkte met links de bal tegen de touwen om zo zijn vierde Premier League-goal van het seizoen aan te tekenen. De bal ging trouwens ook nog door de benen van een Tottenham-speler. Nutmeg, zo noemen ze dat in Enegland.

Vorig seizoen kwam Chong uit voor Birmingam City. Zijn contract bij promovendus Luton Town loopt tot medio 2026. Na rust kwam Tottenham via een eigen goal van Issa Kaboré op 1-1. Son Heung-min maakte een paar minuten voor tijd de winnende.