Taylor Swift zit met concerten Olympique Lyon in de weg als het play-offs ingaat
i

Getty Images

Taylor Swift zit met concerten Olympique Lyon in de weg als het play-offs ingaat

Marcel Roes • 18:53, 06-12-2023 / Laatste Update: 15:50, 07-01-2024

Het gaat très mal met Olympique Lyon, heel slecht dus. Deze eeuw was Lyon meerdere keren de kampioen van Frankrijk, maar momenteel is degradatie dichterbij dan de titel. De club staat laatste in Ligue 1.

Er is dus een kans dat Lyon in juni 2024 de play-offs moet spelen, om degradatie te voorkomen. Maar dan is het stadion niet beschikbaar! De Amerikaanse popster Taylor Swift heeft al concerten op de agenda gezet in het Groupama Stadium op 2 en 3 juni.

Tickets

De tickets voor die shows van Swift, die door Apple Music is uitgeroepen tot muzikant van het jaar 2023, zijn stijf uitverkocht. Lyon gaat die shows echt niet schrappen, want het geld stroomt zo binnen.

American football

Stel dat Lyon inderdaad de nacompetitie in moet, dan zal de club zijn thuiswedstrijden in een ander stadion moeten spelen.

En kunnen ze misschien rekenen op wat support van Swift? Waarschijnlijk niet, want zij heeft nu meer interesse in dat andere football. Haar vriend is American Football-speler Travis Kelce.

Ajax

Toen in november Ajax erg laag stond in de Eredivisie, leek er ook een conflict in de maak vanwege een gepland concert. Lees dit: Gerard Joling doet met Toppers geen stap opzij voor Ajax: ‘Dan hebben zij een probleem’