De mogelijke tegenstanders van Oranje in de knock-outfase van het WK 2022 zijn al bekend
i

Getty Images

De mogelijke tegenstanders van Oranje in de knock-outfase van het WK 2022 zijn al bekend

Brian Vesseur • 19:14, 15-11-2022 / Laatste Update: 03:28, 08-01-2024

Het is goed om te weten dat áls het Nederlands elftal de groepsfase overleeft, het ook al weet welke 4 landen de mogelijke tegenstanders zijn. Omdat Oranje in Groep A zit, speelt het - als het doorgaat - sowieso tegen iemand uit Groep B. Zo is er dus eigenlijk al geloot. Wie zijn de mogelijke tegenstanders van Oranje in de knock-outfase van het WK 2022?

Nederland zit in een poule met Senegal, Ecuador en gastland Qatar.

LEES OOK: 📸 | Dit zijn de stadions waar Nederland op het WK in Qatar zijn groepswedstrijden speelt

Mogelijke tegenstanders Oranje in knock-outfase WK 2022

Dus dan rest de vraag: welke landen zitten er in Groep B? Dat zijn Engeland, Iran, de Verenigde Staten en Wales. Als Oranje de eigen poule wint, speelt het tegen de nummer 2 uit Groep B. Wordt Oranje 2e in Groep A, speelt het tegen de groepswinnaar van Groep B.

Vooraf lijkt het vooral verstandig om Engeland te ontlopen. Zij hebben de meest waardevolle selectie van het hele WK.

En daarna, dan? Iedereen heeft het erover dat we Argentinië kunnen treffen in de kwartfinale. Hoe zit dat? De organisatie van het WK 2022 in Qatar heeft de wedstrijden zo gehusseld, dat je in de kwartfinale niet direct weer tegen een groepsgenoot kan spelen. Stel dat Nederland 1e wordt in de poule én de 8e finale wint, speelt het in de kwartfinale tegen de winnaar van Groep C of de nummer 2 uit Groep D. Als je het nog ingewikkelder wil maken voor jezelf, klik dan maar hierrr.