'Temperamentvolle' Danny Buijs gepresenteerd bij KV Mechelen
i

Pro Shots / Paul Meima

'Temperamentvolle' Danny Buijs gepresenteerd bij KV Mechelen

Joris Kaper • 17:33, 14-06-2022 / Laatste Update: 01:32, 12-12-2023

Danny Buijs is dinsdag officieel gepresenteerd als de nieuwe trainer van KV Mechelen. De 39-jarige Nederlander begint bij de Belgische club aan zijn 1e buitenlandse avontuur en daarmee gaat een wens voor hem in vervulling.

Vorige week tekende Buijs al zijn contract, maar dinsdag was de officiële presentatie van de oud-trainer van FC Groningen. Hij heeft een contract voor onbepaalde tijd getekend.

Klik met KV Mechelen

Buijs liet weten direct een klik te hebben met zijn nieuwe club: "Ik heb intensieve gesprekken gevoerd met het bestuur en heb 2 wedstrijden bezocht in de play-offs, dat een vreemd format heeft trouwens. Maar die hebben me wel over de streep getrokken. De volkse sfeer die in deze club heerst, past perfect bij mij. En de eenheid tussen fans en spelers is nog belangrijker dan resultaten", aldus de Nederlander.

Temperamentvol

Buijs zei over zichzelf dat hij een coach is die staat voor hard werk en die temperamentvol is: "De aard van het beestje, dat zal er nooit helemaal uit gaan. Jullie zullen er zeker kennis mee maken", aldus de Nederlander. "Maar dat temperament is ook een kracht van mij."

"Er is niks mis mee om je team fanatiek te coachen", zegt Buijs. "En ik zal ook hier fouten maken, maar dat is niet erg. Het geeft aan dat trainers ook maar mensen zijn." Buijs staat maandag 20 juni voor het eerst voor de groep.