Ten Hag kan zondag 1e prijs pakken bij Man United: 'Ze zullen ons willen irriteren'
i

Getty Images

Ten Hag kan zondag 1e prijs pakken bij Man United: 'Ze zullen ons willen irriteren'

Trevor Wagener • 17:39, 24-02-2023 / Laatste Update: 01:27, 12-12-2023

Van de laatste 20 officiële potjes won Manchester United er liefst 16 (!) en verloor het er slechts 1. Erik ten Hag hoopt die goede serie zondag te verzilveren tegen Newcastle United in de finale van de League Cup.

Daarmee staat Ten Hag voor zijn 1e finale in Engelse dienst. Hij is blij met de resultaten van zijn ploeg in de afgelopen maanden, maar weet dat je daar (nog) niets voor koopt. "Je hebt alleen succes als je ook prijzen wint", zei de 53-jarige manager op de persconferentie. "Zondag hebben we de kans om succes te hebben."

In de finale treft Manchester United de nummer 5 van de Premier League. Newcastle United kreeg dit seizoen de minste goals tegen van alle Premier League-ploegen (15). De nummer 2 (Chelsea) in dat lijstje kreeg er 8 meer tegen en Manchester United incasseerde bijna het dubbele (28) aan tegengoals.

'Naar Newcastle'

"Ze doen het heel goed. Het is een vervelend team om tegen te spelen, dus we moeten een manier vinden om van ze te winnen." Ten Hag weet maar al te goed dat Newcastle alles uit de kast trekt om de wedstrijd te ontregelen.

"Ze proberen je te irriteren. Je ziet bijvoorbeeld dat scheidsrechters de tijd effectief willen benutten, maar Newcastle heeft het laagste percentage effectieve speeltijd en daar is het heel succesvol mee. We moeten ervoor zorgen dat we ons eigen spel spelen, maar we zijn ook afhankelijk van de scheidsrechter."

Hoe laat is de League Cup-finale?

De wedstrijd staat zondag onder leiding van David Coote. De finale wordt gespeeld op het heilige gras van Wembley. De aftrap is om 17.30 uur (Nederlandse tijd).