Ten Hag over de coronaregels: 'Het is totaal onnavolgbaar wat er gebeurt'
i

AP

Ten Hag over de coronaregels: 'Het is totaal onnavolgbaar wat er gebeurt'

Brian Vesseur • 20:34, 02-05-2021 / Laatste Update: 07:44, 07-01-2024

Fans van Ajax waren massaal naar het stadion gekomen om het kampioenschap van Ajax te vieren. Hoewel trainer Erik ten Hag het niet per se goedkeurde, had hij wel begrip voor de supporters. Ten Hag uitte kritiek op het coronabeleid.

Veel fans hielden zich niet aan de coronamaatregelen. Ten Hag voor de camera van ESPN: "Waar het om gaat is, dat het totaal onnavolgbaar is wat er gebeurt. Als er vorige week supporters welkom zijn hou je ze toch een worst voor. Ze verkopen het zonder de fans perspectief te geven. Dan is het een hard gelag voor de fans, dat zij hier niet bij kunnen zijn en we het niet samen kunnen vieren."

"En zo zijn er wel meer dingen in het hele coronabeleid, die de ‘man met de pet’ maar ik ook niet kunnen volgen", gaat Ten Hag verder. "De mondkapjes waren niet nodig, maar we lopen wel al een heel jaar met mondkapjes. En de avondklok, wat is het effect? Nou ja, dit is daar dan weer zo'n voorbeeld van."

Spontane actie

De gemeente Amsterdam sprak over een 'spontane actie'. Eerder had de gemeente verteld dat er geen huldiging mocht plaatsvinden. Ook zouden zij zondagmiddag de terrassen op het Leidseplein sluiten en extra mogelijkheden aan de politie geven.

Accepteren

Ten Hag sluit positief af: "We missen ze en het is allemaal heel begrijpelijk. We hebben het met zijn allen geaccepteerd en dat hoort ook. Als de overheid iets voorschrijft, dan moet je dat als burger ook wel accepteren."