Ten Hag zwaait Champions League uit: droomscenario komt niet uit, Kopenhagen naar knockouts
i

Pro Shots

Ten Hag zwaait Champions League uit: droomscenario komt niet uit, Kopenhagen naar knockouts

Yvo van Dorst • 23:55, 12-12-2023 / Laatste Update: 20:00, 04-01-2024

Het is Erik ten Hag en Manchester United niet gelukt om naar de knockout-fase van de Champions League te gaan. De Engelse club ging zelf onderuit tegen Bayern München, waardoor de uitschakeling al een feit was. Kopenhagen won van Galatasaray, waardoor de Denen razend knap doorgaan naar de knockout-fase en de Turken de Europa League in mogen.

Voor Erik ten Hag was het duel met Bayern München zijn laatste kans om door te stoten naar de knockout-fase van de Champions League. Dan moest er gewonnen worden van de Duitsers en Galatasaray en FC Kopenhagen moesten gelijkspelen. Sofyan Amrabat had een basisplaats bij Manchester United, net als zijn landgenoot Noussair Mazraoui aan de andere kant.

Grote kansen

In de eerste helft van het duel met Bayern, hadden de manschappen van Ten Hag het niet makkelijk. Leroy Sané was bij de Duitse ploeg de gevaarlijkste man op het veld. Hij verprutste 2 kansen, waardoor de ruststand uiteindelijk 0-0 bleef. Ook in Kopenhagen stond de brilstand op het bord tijdens de onderbreking, maar United moest winnen om door te stoten.

Enorme tik

Al snel na de rust kreeg United een ferme tik te verwerken. Die tik kwam alleen uit Kopenhagen, want daar kwam de Deense thuisploeg op voorsprong, waardoor de Deense stuntploeg naar de knockout-fase ging. Niet heel lang daarna ging het ook fout bij United, want daar maakte Kingsley Coman de 0-1 voor de bezoekers. (Tekst gaat verder onder de video)

Ontslag?

Uiteindelijk bleef het 0-1, waardoor Manchester United als laatste eindigde in de poule en klaar is in Europa. Het team van Ten Hag is zelfs de eerste Engelse ploeg ooit die 15 goals tegen krijgt in de groepsfase van de Champions League. Ook de vorm in de Premier League laat te wensen over, waardoor de geruchten over een ontslag alweer oplaaien.