Terug naar Parijs: 'Lionel Messi wil met Argentinië meedoen aan Olympische Spelen'
Lionel Messi © Getty Images

Terug naar Parijs: 'Lionel Messi wil met Argentinië meedoen aan Olympische Spelen'

18:39, 20-01-2024 / Laatste Update: 18:49, 20-01-2024

Lionel Messi was van 2021 tot de zomer van 2023 een speler van Paris Saint-Germain. Inmiddels komt hij uit in de MLS, bij Inter Miami. Maar een terugkeer naar de Franse hoofdstad lonkt. Messi schijnt namelijk met Argentinië mee te willen doen aan de Olympische Spelen van 2024 te Parijs.

Volgens Direct TV Sports, een Amerikaans netwerk, heeft Messi aangegeven dat hij de Zomerspelen niet wil missen. Hij jaagt met zijn land op de treble: Argentinië won het WK voetbal 2022, doet in juni 2024 mee aan de Copa America in de VS en daarna komen dus de Zomerspelen.

Kwalificatie

De Argentijnse ploeg moet zich nog wel plaatsen voor het olympisch voetbaltoernooi. Als dat lukt, dan schijnt Messi samen met Angel di Maria toe te worden gevoegd aan de selectie. Die bestaat vooral uit jongere spelers, van onder de 23, want dat schrijven de regels van de Olympische Spelen voor.

Angel di Maria

Voor Messi en Di Maria wordt het, als Argentinië inderdaad meedoet aan de Zomerspelen, een sentimentele missie. Het duo was van de partij toen de Argentijnen in 2008 werden gekroond tot olympisch kampioen, in Beijing. Geen enkele speler heeft ooit het WK én tweemaal de Olympische Spelen gewonnen.