🎥 | Thibaut Courtois sneert opnieuw naar UEFA: 'Willen alleen hun eigen zak vullen'

Trevor Wagener • 13:55, 11-10-2021 / Laatste Update: 16:14, 07-01-2024

Thibaut Courtis liep zondag na de verloren Nations League-troostfinale tegen Italië (2-1) helemaal leeg en haalde uit naar de UEFA en FIFA. De Belgische keeper vond het duel om het brons nutteloos en riep dat voetbalbonden geen moer geven om de gezondheid van sporters. Ook denken zij volgens Courtois enkel aan geld.

"Dit was een geldwedstrijd, laten we daar eerlijk over zijn", vertelde Courtois bij Sky Sports. De 29-jarige sneerde gelijk naar de UEFA. "Dit duel ging alleen daarom: geld, een extra duel op tv."

Te veel duels

Volgens Courtois willen (top)spelers heus wel een duel om de 3e plek spelen, maar slaat het gezien de vele wisselingen binnen de elftallen nergens op. "Zag je al die wijzigingen? Dat bewijst alleen maar dat we te veel wedstrijden spelen."

Dus moet daar volgens de goalie iets van gezegd worden. "Anders blijft het altijd hetzelfde. De UEFA was boos dat clubs een Super League wilden maken, maar maakte zelf doodleuk een nieuwe competitie. De Conference Cup (League), of hoe het ook heten mag. De UEFA geeft niks om spelers. Die maken zich alleen druk over het vullen van hun zakken."

Kritiek op WK-plannen

Bovenop deze kritiek is het vraagstuk van een WK om de 2 jaar al langer gaande. Hierdoor houdt de kritiek op een te volle voetbalkalender aan. Volgens Courtois is er te weinig rust. "In juni spelen we weer 4 keer om de Nations League, daarna hebben we 3 weken vakantie. Dat is gewoon niet genoeg. Volgend jaar november begint het WK in Qatar alweer."

Ze zijn geen robots, rondde hij af. "Het blijft hetzelfde: meer potjes, minder rust. De gevolgen zijn blessures, maar dat boeit niemand iets."