Thibaut Courtois boos om Nations League-opzet: 'Troostfinale is een oefenpotje'
i

BELGA

Thibaut Courtois boos om Nations League-opzet: 'Troostfinale is een oefenpotje'

Trevor Wagener • 11:10, 08-10-2021 / Laatste Update: 18:50, 07-01-2024

Thibaut Courtois is niet blij met de opzet van de Nations League. Na het 2-3 verlies tegen Frankrijk, na een 2-0 voorsprong, was de Belgische keeper helemaal klaar met het toernooi. België moet nu de troostfinale spelen tegen Italië. Het is nog maar de vraag of Courtois mee zal doen.

"Ben ontgoocheld en gefrustreerd", zei hij na afloop van de nederlaag. "We staan bij rust 2-0 voor tegen een topland en gaven daarna de goals zelf weg. Dat is jammer." Volgens Courtois was België niet laks na rust.

Kribbige Courtois

"We kwamen met dezelfde intenties uit de kleedkamer, alleen hadden we na de pauze de bal niet meer. Dat ging in de 1e helft nog heel goed en was nu de doodsteek. Na de 2-2 dachten we dat Romelu Lukaku ons de 3-2 bezorgde, maar om dan in de laatste minuut zo'n goal tegen te krijgen, is niet te geloven."

Om het brons in de Nations League wacht nu Italië. "Die pot spelen we voor niets", aldus Courtois. "3e of 4e in de Nations League... daar ligt niemand wakker van. Dat duel gaat nergens om, waarom spelen we die nog? Het is een oefenwedstrijd."

"Saturday's match against Italy is pointless. Being 3rd in the Nations League is pointless. I don't know why we have to play that match."

-Thibaut Courtois pic.twitter.com/M3MWepszrc

— Football Talk (@Football_TaIk) October 8, 2021