Thijs Dallinga scoort tegen Liverpool en helpt Frankrijk in coëfficiëntenranglijst

EPA

Bart van der Wijst • 21:49, 09-11-2023 / Laatste Update: 14:48, 08-01-2024

Mooi nieuws voor de Nederlander Thijs Dallinga, maar minder nieuws voor zijn thuisland. Toulouse won donderdagavond met 3-2 van Liverpool in de Europa League en Dallinga maakte 1 goal. De Franse ploeg doet daarom nog volle bak mee om een plek in de knockout-fase.

De nederlaag betekende slecht nieuws voor Nederland in de strijd om plek 5 op de coëfficiënten. Frankrijk kwam hierdoor weer een stukje dichterbij.

Goals

Aron Dønnum opende de score voor rust. Na rust dacht Dallinga de 2-0 te maken, alleen zijn goal werd afgekeurd vanwege een overtreding. Even later kon de Nederlandse spits alsnog juichen. Een eigen goal van Cristian Cásseres Jr. maakte het nog even spannend, maar aan de andere kant viel al snel de 3-1 van Frank Magri. De aansluitingstreffer van Diogo Jota kwam te laat.

Liverpool leek in de blessuretijd de 3-3 te maken. Jarell Quansah scoorde in de 98e minuut. De VAR verstoorde echter het Engelse feestje. Eind oktober won Liverpool nog met 5-1 van Toulouse. Donderdag liepen ze tegen de 1e nederlaag aan van deze campagne. Dit is nu de stand.