🤯 🎥 | Thomas Tuchel-effect: Bayern na 22(!) minuten op 3-0 in topper tegen Dortmund

Noah Hoogenboezem • 21:11, 01-04-2023 / Laatste Update: 04:12, 12-12-2023

Je kunt slechter aan je baan beginnen dan Thomas Tuchel zaterdag deed. De Duitse coach volgde deze week Julian Nagelsmann op bij Bayern München en kon gelijk aan de bak in Der Klassiker tegen Borussia Dortmund. Geen probleem voor Tüchel en zijn nieuwe elftal, want Bayern vloog uit de startblokken en stond al na 22 minuten op een 3-0 voorsprong.

De 1e goal van de wedstrijd kreeg Bayern in de 13e minuut cadeau door een gigantische blunder van Dortmund-keeper Gregor Kobel. De Zwitserse doelman dacht een mislukte pass van Bayern-verdediger Dayot Upamecano simpel weg te werken, maar schampte de bal slechts en moest daarna toezien hoe de bal over de doellijn stuiterde. 5 minuten later kopte Matthijs de Ligt een corner door en kon Thomas Müller van dichtbij de 2-0 maken. Na 22 minuten maakte Müller zelfs al de 3-0 uit een rebound nadat Kobel een afstandsschot van Leroy Sané losliet.