Tijjani Reijnders geniet van assist bij 'droomdebuut' voor AC Milan: 'Zo voelt het echt'

Trevor Wagener • 14:11, 22-08-2023 / Laatste Update: 04:48, 12-12-2023

Tijjani Reijnders was maar wat blij na zijn droomdebuut tegen Bologna (0-2) namens AC Milan van maandagavond. De voormalig AZ-dirigent gaf een knappe assist en werd na afloop bejubeld om zijn spel en snelle aanpassing.

"Na die assist kon ik nog vrijer spelen", zei de nieuweling na afloop tegen het Algemeen Dagblad. "Ik heb echt genoten." Ook gaf hij een eigen versie van hoe de goal - en dus ook z'n assist - ging.

Maestro

"Puli (Pulisic) lepelde de bal over de laatste verdediger", zei Reijnders over de openingstreffer, die hij met een sliding zelf inleidde. "Ik kon 'm nog net terugleggen en was blij toen ik zag dat Olli (Giroud) de 1-0 binnenschoot."

Over vertrouwen hoor je hem niet klagen. Een gebrek aan zelfvertrouwen heeft Reijnders niet. "Dat was al zo, ik heb daar weinig over te klagen gehad. Teamgenoten en stafleden gaven me dat al. Na deze actie - een lekker begin sowieso - was ik nog vrijer."

Grote meneer

Volgens de Italiaanse pers lijkt het alsof de voor 20 miljoen overgenomen Reijnders al jaren voor Milan op het middenveld speelt. "Dat is wel de bedoeling", grapte hij. "Nee serieus: zo voelt het ook. De voorbereiding was goed en de speelwijze is duidelijk."

Zorgen maken over het idee dat zijn overgang zou klappen, deed hij niet. "Niet echt. In het begin moest ik geduldig zijn, maar uiteindelijk kon AZ geen nee meer zeggen tegen Milan." Een loodzware voorbereiding en een officieel droomdebuut verder is hij een dikke ervaring rijker. "Het voelt als een droomdebuut, zeker. Het is heerlijk om je nieuwe club zo te helpen."