'Tim Krul-wissel' voor RKC-goalie Etienne Vaessen? 'Kunnen hem heel goed gebruiken'
i

ProShots

'Tim Krul-wissel' voor RKC-goalie Etienne Vaessen? 'Kunnen hem heel goed gebruiken'

Jeroen Rooseboom • 14:32, 30-10-2023 / Laatste Update: 22:23, 04-01-2024

RKC-doelman Etienne Vaessen is er weer, en hoe. Hij pakte maandagochtend 3 strafschoppen op de afsluitende training voor het bekerduel met FC Utrecht. Een hele wedstrijd zit er nog niet in, maar een 'Tim Krul-wissel', als de wedstrijd beslist gaat worden door penalty's? "Ik ga het de artsen vragen."

Vrolijk kletsend met zijn teamgenoten liep Etienne Vaessen (met helm) van het trainingsveld in Waalwijk. Het is precies een maand na de harde botsing met Ajacied Brian Brobbey, toen de schrik heel Nederland om het hart sloeg. Het gaat goed met hem en dat was maandag ook op de training zelf te zien.

'Tim Krul-wissel?'

Er werd nog een rondje strafschoppen genomen, als voorbereiding op het bekerduel met FC Utrecht van dinsdagavond, dat natuurlijk op die manier beslist gaat kunnen worden. Vaessen pakte er 3 en zag er 2 over gaan. Zou het kunnen, Vaessen wisselen puur voor de strafschoppen, zoals Louis van Gaal dat op het WK van 2014 deed met Tim Krul? Het antwoord is zeker niet direct nee.

"We zouden hem heel goed kunnen gebruiken, dat heb je net zelf kunnen zien", zei trainer Henk Fraser tegen het Brabants Dagblad. "Maar het moet wel verantwoord zijn. Ik ga het overleggen met de artsen."